Doelman Joey Roggeveen (ex-Volendam) tekent bij Ajax

Richard Walraven
Volendam

Joey Roggeveen speelt volgend seizoen voor Ajax. De doelman komt transfervrij over van FC Volendam, waar zijn contract niet werd verlengd.

De 23-jarige Hoofddorper tekende vrijdag in Amsterdam een contract voor één seizoen. Hij wordt toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax dat in de eerste divisie uitkomt. Eerder contracteerde Ajax ook al Purmerender Jay Gorter en Remko Pasveer als nieuwe keepers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Roggeveen speelde eerder al in de jeugd bij Ajax, Via AZ en (heel even) Telstar kwam hij anderhalf jaar geleden bij FC Volendam terecht. Daar wist hij afgelopen seizoen een basisplaats te veroveren die hij vervolgens weer moest afstaan aan Nordin Bakker.

De technische staf van FC Volendam was echter ontevreden over het niveau van de keepers en besloot de contracten van Roggeveen en Bakker niet te verlengen. Beide hebben nu echter weer een nieuwe werkgever gevonden. Bakker tekende deze week een contract bij het Bulgaarse Beroe Stara Zagora.

Lees ook: ’In eerste instantie dacht ik: Ik weet niet of ik daar wel zin in heb?’, maar doelman Nordin Bakker kiest toch voor het avontuur in Bulgarije

FC Volendam is voor het nieuwe seizoen nog op zoek naar een keeper. Overigens tekende Barry Lauwers - afgelopen seizoen nog derde doelman achter Bakker en Roggeveen - vrijdag een nieuw contract voor een jaar.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen