Kunstroute Het ongeziene gezien van start in Schalkwijk

Droomtentjes van kinderen op de hoek van de Aziëweg en Professor Donderslaan.

Haarlem

,,Mijn bff Tala en ik dromen allebei precies hetzelfde van rolschaatsen: we willen heel goed worden en liefst naar de Olympische Spelen’’, zegt Kirthti Sivasubramaniam uit groep 7 van De Globe. Zij en andere bewoners van Schalkwijk hebben meegewerkt aan de kunstroute Het ongeziene gezien, die donderdag start.

Kirthi kwam woensdagmiddag alvast even kijken naar het kunstwerk dat zij en haar klasgenoten hebben helpen maken op de hoek van de Aziëweg en de Professor Donderslaan. Daar staan in het bloeiende gras zeven tentjes met dromen, dromen van kinderen van basisschool De Globe.

(tekst gaat verder onder foto)

Kirthti bij haar droomtent.© Mediahuis

Kirthi en haar best friend forever Tala maakten tekeningen en een gedicht (dat kun je ook horen) over hun passie van het moment: sinds twee maanden bezitten ze allebei Sfr rolschaatsen. ,,Ik oefen drie keer per week, in de kooi hier verderop of thuis’’, vertelt Kirthi. Voor haar is de kooi waar ze rolschaatst wat je ’het ongeziene gezien’ zou kunnen noemen, voor de één iets waar hij zomaar langs loopt, voor de ander ontzettend belangrijk.

Kinderen en volwassenen uit Schalkwijk hebben de afgelopen weken kunst voor in de openbare ruimte gemaakt, onder begeleiding van kunstenaars in allerlei disclipines, van schilderen tot podcasts maken. De kunstwerken zijn ze te zien van 24 tot en met 27 juni. Via www.stichtingkapsalon.nl kun je de route zien en je aanmelden voor wandelingen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.