Tot en met zondag 800 meldingen over stormschade bij verzekeraar

ANP Producties | Bron: ANP

Tot en met zondag zijn er bij verzekeraar Interpolis 797 meldingen binnengekomen over schade door de storm en zware regenbuien afgelopen weekend. De meeste meldingen (63) kwamen vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De plaats Leersum, die deel uitmaakt van die gemeente, werd vrijdag getroffen door extreem noodweer.

Uit Hoogeveen en omgeving kwamen 54 schademeldingen. Daarbij ging het onder meer om deukjes in auto's door hagel.

Uit de gemeente Alkmaar kreeg de verzekeraar 32 meldingen van vooral waterschade binnen. Vrijdag kreeg vooral de kuststrook bij Castricum, Egmond, Alkmaar, Warmenhuizen en de polder de Zijpe te maken met veel regen in korte tijd, tot 100 millimeter. In de nacht van zaterdag op zondag regende het weer hard, vooral rond Alkmaar.

Omgewaaide bomen

De stichting Salvage, die namens verzekeraars hulp biedt aan getroffen mensen, trok er afgelopen weekend 114 keer op uit vanwege het noodweer. Op vrijdag om 17.50 uur kwam de eerste melding binnen. De meeste meldingen gingen over omgewaaide bomen op huizen, verstopte afvoeren en het wegwaaien van dakbedekking. Het meeste hulp was nodig in Leersum, dat zwaar getroffen werd door het extreme weer.

Indien nodig zorgde Salvage voor tijdelijk onderdak, zoals in Waddinxveen waar zeventien appartementen onbewoonbaar zijn door wateroverlast en in Tiel waar het dak van twaalf woningen wegwaaide.

Volgens het Verbond van Verzekeraars waren de problemen van dit weekend heel lokaal en is nog niet een duidelijk overzicht te geven, zo werd eerder al gemeld. Dat kan pas als een groot deel van de meldingen van alle verzekeraars binnen is.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.