De fans van Wales zingen over Cris Coleman, Gareth Bale, bier drinken en nooit meer naar huis willen [video]

De bezongen helden van Wales: Gareth Bale en Cris Coleman.

De bezongen helden van Wales: Gareth Bale en Cris Coleman.© Foto Hollandse Hoogte

Milo Lambers

In 2016 deed Wales voor het eerst in de geschiedenis mee aan een EK voetbal. Het leverde een halvefinaleplaats én nieuwe lijfliederen op.

Onder leiding van bondscoach Cris Coleman en sterspeler Gareth Bale stootte Wales op het toernooi in Frankrijk door tot de halve finale. In de kwartfinale werd heel verrassend België verslagen waarna in de halve finale Portugal net te sterk bleek voor een finale plek.

De heldendaden van Wales leidde tot een nieuwe supporterslied op de melodie van Sloop John B van The Beach Boys. De tekst vertelt het geheim van het elftal: vijf verdedigers en Gareth Bale als aanvaller bij gebrek aan echte spitsen.

’Chris Coleman had a dream. To build the national team.

We had no strikers so we played with five at the back (five at the back).

With Bale in attack. With Bale in attack. Watch out Europe, we're on our way back!’

Wales neemt het na het gelijkspel tegen Zwitserland op tegen Turkije in Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het is vanwege de grote reisafstand nog de vraag of er veel fans bij zullen zijn van The Dragons. De fans die er zijn, zullen ongetwijfeld ook zingen dat ze nog niet naar huis willen. Een favoriet supporterslied heet Don’t take Me Home. Op de melodie van Achy Breaky Heart van countryzanger Billy Ray Cyrus wordt steevast gezongen op de tribune en gaat simpelweg over plezier maken en genieten van het moment:

Please don't take me home.

I just don't wanna go to work.

I wanna stay here.

And drink all your beer.

Please don't, please, don't take me home.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen