Vragen van Heemsteeds Burger Belang aan college over omstreden schip De Olifant: ’Waarom is de ligplaats niet gewoon opgezegd?’

Bewoners van de Offenbachlaan zijn boos om de aanleg van een steiger voor schip De Olifant, precies voor hun appartementencomplex.© United Photos/Toussaint Kluiters

Nina Eshuis
Heemstede

Raadslid Lenny Jagtenberg van Heemsteeds Burger Belang (HBB) heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de nieuwe ligplaats van schip De Olifant.

Bewoners van de Offenbachlaan werden vorige week verrast door de aanleg van een steiger in het Heemsteeds Kanaal voor het achttien meter lange schip. Ze vinden dat het hun uitzicht verpest. Bovendien blijkt uit de verordening openbaar water uit 2016 dat er op die plek geen boten mogen liggen. Voor De Olifant is geen plek meer in de vernieuwde Haven van Heemstede, waar het volgens de eigenaar al 25 jaar ligt.

Niet gecommuniceerd

’Waarom is de ligplaats niet gewoon opgezegd?’, vraagt Jagtenberg aan het college. Ook is ze benieuwd op welke grond de gemeente verplicht zou zijn om een andere locatie te zoeken voor het schip en een nieuwe steiger aan te leggen. Ze vraagt waarom er voor deze locatie gekozen is en waarom dit niet is gecommuniceerd met bewoners en raadsleden. Als laatste vraagt ze of de verplaatsing nog kan worden teruggedraaid.

De commissie Ruimte behandelt het onderwerp donderdag tijdens de vergadering. De gemeente Heemstede heeft nog geen reactie gegeven op de situatie.

Lees ook: Heemstedenaren boos om nieuwe ligplaats voor schip De Olifant: ’Precies in ons gezichtsveld’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.