Twee van de aangehouden mannen na de dodelijke steekpartij in Beverwijk zijn Haarlemmers. Zij liggen nog in het ziekenhuis

Een inwoner van Langedijk werd gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke.© Archieffoto: Michel van Bergen

Internetredactie
Beverwijk

Twee Haarlemmers die gewond raakten bij de dodelijke steekpartij afgelopen vrijdag in Beverwijk, worden gezien als verdachten. Ook de rol van een 27-jarige man zonder vast woonadres wordt nog volop onderzocht.

Bij dat steekincident bezweek een 54-jarige inwoner van Langedijk aan zijn verwondingen. De politie wilde niet prijsgeven welke rol de Haarlemmers daarbij hebben gespeeld. Wel is duidelijk dat het gaat om mannen van 61 en 66 jaar, werknemers en naar verluidt koks van de spareribszaak waar het voorval plaatsvond. Zij liggen nog in het ziekenhuis. De 27-jarige man zit vast op het politiebureau. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Alle verdachten zitten in beperkingen.

(Tekst loopt door onder de foto)

De hulpdiensten waren in groten getale aanwezig.© Archieffoto: Michel van Bergen

Traumahelikopter

Op de bewuste vrijdagavond kwamen de hulpdiensten massaal naar de Baanstraat na een melding van een steekpartij in het centrum van Beverwijk. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden ingezet. De Haarlemmers lagen gewond op straat en werden met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. De man zonder vast woonadres werd zo’n zevenhonderd meter van de Baanstraat met ontbloot bovenlijf aangetroffen. Ook hij bleek gewond.

Lees ook: Eigenaar spareribszaak reageert op gruwelijk steekgeweld: ’Mijn medewerkers zijn afgeslacht voor 38 euro. Die gevaarlijke gek moet snel worden opgepakt’

De inwoner van Langedijk werd door hulpverleners gereanimeerd, maar dat mocht niet baten. Hij overleed ter plekke.

Haarstudio

De politie komt graag in contact met drie jongemannen die getuige zijn geweest en tussen 22.30 en 22.45 uur in de Baanstraat waren ter hoogte van de haarstudio. Twee van hen hadden een fiets bij zich.

(Tekst loopt foor onder de foto)

De Baanstraat was zaterdag afgezet vanwege een onderzoek.© Archiffoto: Ronald Goedheer

In de buurt zat een dag na de steekpartij de schrik er goed in. Sommige bewoners konden nauwelijks geloven wat er was gebeurd. ,,Dit is een heel bizarre situatie”, zei één van hen. ,,Ik vind het hier eng na gisteravond”, vertelde een ander.

Lees ook: Dodelijke steekpartij Beverwijk in raadselen gehuld. Wie is de dader en wat is het motief?

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.