Museumcafé van Museum van de Geest thuishaven voor tv-programma Restaurant Misverstand

Burgemeester Jos Wienen met enkele deelnemers aan het programma.© Foto Museum van de Geest

Leontien van Engelen
Haarlem

Het museumcafé van Museum van de Geest | Dolhuys figureert in seizoen 2 van het televisieprogramma Restaurant Misverstand.

Het programma van SBS6 volgt een aantal relatief jonge mensen met dementie. Zij gaan onder leiding van chef-kok Ron Blaauw als restaurantmedewerker aan de slag. Geen van de deelnemers heeft ervaring in de horeca.

Burgemeester Jos Wienen bezocht maandag het tijdelijke restaurant en werd rondgeleid door presentator Johnny de Mol en chef-kok Ron Blaauw. Ook sprak hij met enkele deelnemers.

(Tekst gaat door onder de foto)

Johnny de Mol (links) presenteert het programma© Foto Museum van de Geest

SBS6 en Alzheimer Nederland willen met het programma het begrip voor en de kennis over dementie vergroten. Dat sluit aan bij de missie van het vernieuwde Museum van de Geest waar mentale diversiteit en geestelijke gezondheid de rode draad vormen. Het programma laat zien dat mensen met dementie kunnen meedoen in de maatschappij.

Het tv-programma sluit volgens het museum goed aan bij de eigen programmering waarin veel aandacht is voor persoonlijke verhalen over de veelzijdigheid van de geest.

Restaurant Misverstand is in het najaar wekelijks te zien bij SBS6.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.