Santi Freixa assistent-coach bij hockeyers Bloemendaal

Van onze verslaggever
Bloemendaal

Santi Freixa wordt met ingang van het nieuwe seizoen assistent-coach bij van Bloemendaal. Samen met Rick Mathijssen en Damien van der Peet vormt hij de coaching- en trainingsstaf van het eerste team.

Freixa volgt Stijn van Roosendaal op die zijn taak bij Bloemendaal niet langer kan combineren met zijn maatschappelijke carrière. Santi Freixa was jarenlang Spaans internationaal en speelde in Nederland voor Amsterdam.Daarnaast heeft hij ruime ervaring als coach bij de dames van Kampong en bij Amsterdam.

,,Santi heeft een glansrijke carrière als hockeyer gehad, dat misten we nog in het begeleidingsteam. Met zijn ervaring is hij een geweldige aanvulling voor ons team” aldus hoofdcoach Rick Mathijsen. ,,Daarnaast is hij een open, vriendelijke persoon die goed bij het team zal passen. Ik ben heel blij met zijn komst.”

Ontwikkelen

Santi Freixa zelf kijkt uit naar het nieuwe seizoen. Hij combineert zijn taak als assistent met een fulltimebaan als traineecoach bij de Rabobank. ,,Bloemendaal heeft de afgelopen tijd geweldig gepresteerd, maar de groep moet zich blijven ontwikkelen en daar wil ik graag een rol bij spelen. Ik vind het vanuit sportief oogpunt een geweldige uitdaging en voor mij is het ook sociaal heel mooi. Ik woon in de buurt en kan op de fiets naar de club.”

Naast Stijn van Roosendaal nemen ook Daan Dullemeijer, Martijn van Grimbergen en de tweede keeper Rick Schrijvers van Zenden afscheid van Bloemendaal. Met de komst van Teun Beins en het aansluiten van Stijn Hemmes, Hidde Wunderink en Allard Andre de la Porte, de laatste drie uit JA1, is de selectie voor het komende seizoen compleet.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen