Weer echt kunst kijken bij De Kolk in Spaarndam. Hoe beleefden Didi Overman en Bob Wielaard de coronaperiode?

Werk van Didi Overman

Werk van Didi Overman

Leontien van Engelen
Spaarndam

Nu de coronamaatregelen steeds verder afgeschaald worden, vindt Kunstcentrum De Kolk in Spaardam het tijd voor een nieuwe expositie met kunst van Didi Overman en Bob Wielaard.

De expositie is volgens het kunstcentrum ’een soort reisverslag’ waarbij de kunstenaars een verschillende route hebben gekozen. De één vanuit een jaar lang thuis zijn met als horizon haar eigen vier muren, de ander ’via buiten naar zijn eigen binnenwereld.’

In het atelier van Didi Overman kwam haar serie ’Quarantaine’ tot stand. De serie werken bestaat uit 42 objecten die bij elkaar horen, maar toch ook elk hun eigen leven leiden.

(Tekst gaat door onder de foto)

Oorlogsbeton. Werk van Bob Wielaard

Oorlogsbeton. Werk van Bob Wielaard© Werk van Bob Wielaard

Fotograaf Bob Wielaard laat met zijn serie monochrome landschapsfoto’s de verandering zien van zijn gedachten over fotografie. ,,De onverzettelijke aanwezigheid van het landschap, haar structuur en grilligheid zorgen voor een ervaring die het ene moment prachtig en het andere moment bedreigend is. De abstraherende werking van de zwartwitfoto’s past bij wat Wielaard ervoer tijdens de eenzaam in het landschap doorgebrachte uren’’, aldus het Kunstcentrum.

Kunstcentrum De Kolk aan de Westkolk 4 in Spaarndam is geopend op zaterdag - en zondagmiddag van 12.00 uur tot 17.00 uur of op afspraak.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.