Binnenduinrandweg bij Beverwijk dicht voor nieuw asfalt, omrijden tussen 25 mei en 3 juni - ’s avonds en ’s nachts

Het asfalt op de Binnenduinrandweg/Rijk de Waalweg is aan vervanging toe.© Foto aangeleverd

Eric Kok
Beverwijk

De Binnenduinrandweg/Rijk de Waalweg bij Beverwijk is in delen afgesloten van dinsdag 25 mei tot en met donderdag 3 juni. Het verkeer wordt omgeleid tussen acht uur ’s avonds en vijf uur ’s ochtends. Overdag is de N197 bereikbaar.

Het asfalt op de N197 wordt vernieuwd vanaf de Rijksstraatweg in Heemskerk tot aan de Velserweg in Beverwijk.

Allereerst is het deel tussen de Plesmanweg en de Zeestraat aan de beurt, van dinsdag 25 mei tot donderdagochtend 27 mei. Het verkeer wordt omgeleid via de Plesmanweg, de Warande en via de Zeestraat naar de Binnenduinrandweg, en vice versa.

Vervolgens wordt het gedeelte aangepakt tussen de Rijksstraatweg en de Zeestraat van donderdagavond 27 mei tot zaterdagochtend 29 mei. Het verkeer wordt omgeleid via de Rijksstraatweg, Alkmaarseweg, Wijk en Duinerweg, de Warande en via de Zeestraat naar de Binnenduinrandweg, en vice versa.

Als derde is het deel van de N197 aan de beurt vanaf de Zeestraat tot aan de Velserweg (richting de Velsertunnel/A22). Daar wordt gewerkt vanaf maandagavond 31 mei tot en met donderdagochtend 3 juni. Het verkeer wordt omgeleid via de Velserweg, Halve Maan, Wijckermolen, Spoorsingel, Laan der Nederlanden, Plesmanweg naar de Binnenduinrandweg).

Tata

Tata Steel is voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de Wijkerstraatweg in Velsen-Noord.

De bussen rijden tijdens de afsluiting van de Plesmanweg (27 tot en met 29 mei) tijdelijk over de Alkmaarseweg en Rijksstraatweg, de oude busroute. Dat kan voor omwonende enige (trillings)hinder met zich meebrengen.

De werkzaamheden worden in de avond en nacht uitgevoerd om de hinder voor het verkeer te beperken. De nood-en hulpdiensten kunnen langs de werkzaamheden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.