Lisserbroeker spot kangoeroe in de achtertuin: ’Wat is dat voor een grote kat, dat kan toch niet?’ [video]

© Harry van der Mey

Rutger de Quay
LISSERBROEK

Harry van der Mey uit Lisserbroek heeft vrijdagochtend vroeg, rond zes uur, een kangoeroe gespot nabij het Turfspoor in Lisserbroek.

„Ik begin altijd vroeg met werken, dus ik stond vrijdagochtend rond zes uur mijn tanden te poetsen in de badkamer en ik keek naar buiten. ’Wat is dat voor een grote kat! Dat kan toch niet?’ dacht ik”, vertelt hij aan de telefoon. „Ik ben naar beneden gelopen en buiten gaan kijken, toen wist ik het echt zeker: het is een kangoeroe. Ik dacht dat ik nog sliep!” vertelt hij opgewonden. Toen Van der Mey het beest wilde benaderen, liep het weg.

Onderweg naar zijn werk nam hij, vanuit de auto, nog een filmpje. „Nadat ik het filmpje opnam, liep het beest weg. En ik moest naar mijn werk. Ik geloof dat niemand anders het gezien heeft, want ik heb niks gehoord. Maar zo’n groot beest zou toch wel moeten opvallen”, denkt Van der Mey. Een kennis van hem tipte hem over eerdere berichtgeving van deze krant over een losgeslagen kangoeroe, „maar toen ontdekte ik dat dat vorig jaar was”.

In de buurt van de woning van Van der Mey, aan het Turfspoor in Lisserbroek, wonen er wel mensen die kleine hertjes houden. „Maar het lijkt mij sterk dat zij kangoeroes houden, anders had ik het allang gehoord. En dat lijkt mij ook niet echt legaal” denkt hij. „Iemand anders moet het toch ook gezien hebben! Het is een vreemd verhaal” besluit hij.

Waar het beest vandaan komt en aan wie de kangoeroe toebehoort, is nog onduidelijk. Verschillende instanties, waaronder de Dierenbescherming en de politie, kunnen geen uitsluitsel geven of zijn (nog) niet bereikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.