Nagel beticht 'onfatsoenlijke' Den Haan van 'ultieme zetelroof'

ANP Producties | Bron: ANP

Voorzitter Jan Nagel van 50PLUS noemt het besluit van Liane den Haan om de partij te verlaten en de enige Tweede Kamerzetel zelf te behouden "onfatsoenlijk en de ultieme zetelroof". Hij vindt het zeer onterecht dat ze haar zetel niet aan de partij afstaat, omdat ze "deze zetel niet zelf heeft veroverd, maar heeft te danken aan de ijzersterke merknaam 50PLUS."

Nagel verwijst naar een onafhankelijk onderzoek dat het bestuur heeft laten uitvoeren door het wetenschappelijk instituut van de partij samen met bureau Kantar. Daarin zijn alle geledingen binnen de partij bevraagd over de gang van zaken rond de verkiezingscampagne, toen Den Haan ook al publiekelijk clashte met een andere kandidaat. 50PLUS verloor fors in maart en ging van vier naar één zetel.

Nagel wijst erop dat kiezers Den Haan niet kenden, ze verkiezingsdebatten niet goed voerde, het programma van de partij niet goed uitdroeg en onvoldoende campagne voerde voor de partij. Ondervraagden stellen "dat het campagneteam te weinig kennis had van de mores bij een politieke partij en dat de campagne een draai kreeg die meer leek op het promoten en profileren van de lijsttrekker dan van het naar voren brengen van de inhoudelijke standpunten van de partij."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.