Rubriek Goed voor je lijf: Kookboek ’Eten als de beste!’.

Hugh Fearnley-Whittingstall, bestsellerauteur van een hele rits kookboeken, heeft met zijn nieuwste titel een missie: hij wil mensen helpen hun eetpatroon aan te passen, zodat we allemaal een gezonder leven gaan leiden.

Nou was Feanley altijd al een groot liefhebber van biologische seizoensgroenten en een goede balans qua voedingsstoffen. Maar nu gaat hij ’all the way’. Hij heeft het boek onderverdeeld in zeven basisprincipes om een leven lang gezond te eten, zoals ’Doe je darmen een plezier’, ’Laat vetvrees los’, ’Eet mindful’ en ’Vier variatie’. Ook neemt hij uitgebreid de ruimte om ons van alles te vertellen over natuurlijke voeding, bewerkte producten, vezels en nog veel meer.

De recepten zijn onderverdeeld in prettig overzichtelijke en traditionele hoofdstukken als ontbijtjes, lunch, salades, soepen, groentegerechten en snacks.

Handig is ook dat hij aparte hoofdstukken heeft gemaakt met vis- en vleesgerechten. Niet alleen kun je die handig overslaan als je daar niet van houdt, het zorgt er ook nog eens voor dat groenten, granen en peulvruchten kunnen schitteren in al die andere recepten. En geloof me, die wil je allemaal maken.

Hugh Fearnley-Whittingstall: ’Eten als de beste!’. Uitg. Becht, 27,99 euro.

fit_kookboek_14_april.pdf

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.