Tien jaar na het Ridderhofdrama keren deze journalisten, toen jonge ooggetuigen, terug naar de plek waar zes doden vielen. ’Daar ligt iemand. Hij leeft niet meer’ [podcast]

Nancy Ubert
Alphen aan den Rijn

Tien jaar geleden, op 9 april 2011 schoot Tristan van der V. in winkelcentrum De Ridderhof, in Alphen aan den Rijn, zes mensen dood en verwondde er zeventien voordat hij zichzelf van het leven beroofde. De redactie van de kleine Alphense krant alphen.cc was als een van de eerste ter plaatse. Wij maakten er een podcast over.

Soms maak je in je werk iets mee dat je de rest van je leven nooit kunt vergeten. Fotograaf Hedske Vochteloo en journalist Marieke den Boer stonden op 9 april 2011 als eersten bij het Alphense winkelcentrum De Ridderhof waar Tristan van der V. voor een bloedbad zorgde.

De hulpdiensten waren nog niet gearriveerd. Marieke en Hedske zagen gewonde mensen naar buiten strompelen. In de podcast ’In het oog van de storm’ vertellen ze over hun traumatische ervaring en de gevolgen daarvan. Ook met een aantal collega’s uit die tijd heeft de maker van de podcast, journalist Nancy Ubert, gesproken. De een beschrijft de heftige gebeurtenissen vanuit een helikopterview, de volgende kan na tien jaar weer woedend worden over een foto die de krant niet haalde.

In een half uur tijd krijg je als luisteraar een indringend, soms ontroerend, beeld van een kleine regioredactie die plots midden in het grote wereldnieuws stond. Niet elk teamlid was daarop even goed voorbereid...

Luister hier naar de podcast:

Lees ook: In het oog van de storm. Hoe een kleine Alphense krant opeens midden in het wereldnieuws stond

Lees hier meer artikelen over het Ridderhofdrama.

Luister je liever op Spotify naar deze podcast? Zoek dan in je app op Leidsch Dagblad, of klik hier.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.