Kaartje voor testevenement bemachtigd, en dan blijk je besmet met corona. Krijg je het geld terug?

DeWolff is een van de bands die optreden in Patronaat.© Foto Satellite June

Leontien van Engelen
Haarlem

Mág je deelnemen aan een van de testevenementen in de regio, blijkt als je de verplichte - gratis - test vooraf ondergaat dat je toch besmet bent met corona. Wat nu?

Philharmonie

Zijn er kaarten gekocht voor een van de voorstellingen in de Philharmonie, dan kunnen die zonder problemen worden geretourneerd, aldus een woordvoerder van de Philharmonie/Stadsschouwburg. ,,Natuurlijk krijgt men dan het geld terug.’’

De kaartverkoop voor de drie concerten liep donderdagochtend wat vertraging op omdat men het systeem niet in de lucht kreeg. ’s Middags om twee uur lukte dat en konden er plaatsen gereserveerd worden. ,,Gelukkig, want ik hoorde van de kassamedewerkers dat er ’s morgens al veel gebeld werd wanneer de kaartverkoop zou beginnen. Er is dus veel belangstelling’’, zegt de woordvoerder.

Keukenhof

De kaartverkoop voor de Keukenhof, die deze vrijdag, zaterdag en zondag open is, loopt als een trein. Donderdagmiddag was al 75 procent van de beschikbare kaarten verkocht, waarbij de zondag vrijwel uitverkocht is. Ook hier wordt geld teruggestort als er een positief testresultaat is. Dat moet dan uiteraard wel bewezen worden. Meer informatie hierover staat op de website van de Keukenhof.

Patronaat

Ook voor de concerten in Patronaat vlogen de kaarten weg. Ze waren in een mum van tijd uitverkocht. Wat mensen moeten doen als ze onverhoopt positief getest worden vlak voor het concert is onbekend. Patronaat was niet bereikbaar om dat aan de krant toe te lichten.

Teylers Museum

Voor een bezoek aan Teylers Museum mogen alleen mensen zich aanmelden die in het bezit zijn van een Museumkaart. Een woordvoerder van het museum kon niet aangeven wat mensen moeten doen die een positief testresultaat ontvangen. ,,De organisatie van deze testperiode ligt bij Museumkaart, niet bij ons.’’

Restitutie van entreegeld is sowieso niet aan de orde. Omdat alleen Museumkaarthouders naar binnen mogen, hoeven bezoekers die aan de test meedoen geen kaartje te kopen, maar hoeft alleen een tijdslot gereserveerd te worden. Dat reserveren is momenteel nog niet mogelijk. Het is daarom ook nog onbekend wat mensen met een toegangsbewijs én positieve test moeten doen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.