Kort geding baanwielrenner Matthijs Büchli tegen sponsor AllSafe van de baan, maar of er nu overeenstemming is blijft onduidelijk

Matthijs Büchli.© Foto EPA

Van onze verslaggever
Santpoort-Zuid

Het kort geding van baanwielrenner Matthijs Büchli tegen zijn sponsor, opslagbedrijf AllSafe, is niet doorgegaan. Dinsdag zouden beide partijen voor de rechter verschijnen in Utrecht.

AllSafe sponsorde Büchli uit Santpoort-Zuid en zijn ploeg, BEAT Cycling, in de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio. Daar hoopte hij uit te komen in de teamsprint, het onderdeel waarop hij begin vorig jaar wereldkampioen werd.

Die Spelen gingen niet door, en bij AllSafe bleef Büchli’s metershoge beeltenis de gevel sieren. Daar maakte de renner bezwaar tegen.

De metershoge beeltenis van een sprintende Büchli hangt sinds 2019 aan de vestigingen in Beverwijk, Weesp en Amsterdam.

Volgens BEAT zou die campagne lopen tot 20 september vorig jaar en liep het sponsorcontract eind december af. AllSafe bestreed dat. Het opslagbedrijf meende dat Büchli zou blijven hangen tot enkele weken na de Olympische Spelen - en die zijn verplaatst.

Of het schrappen van het kort geding betekent dat de partijen tot een overeenkomst zijn gekomen, wil de baas van BEAT, Edwin Gulickx, niet bevestigen. De Spelen vinden plaats tussen 23 juli en 8 augustus.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen