Vanaf maandag kunnen kwetsbaren stemmen. Deze stembureaus in Haarlem en omgeving zijn dan open

© Illustratie Maarten Wolterink

Guusje Tromp
Haarlem

Door de coronamaatregelen zijn de Tweede Kamerverkiezingen over drie dagen verdeeld. De eerste twee stemdagen op aanstaande maandag 15 en dinsdag 16 maart zijn vooral bedoeld voor mensen die in de risicogroep vallen. Welke stembureaus zijn dan open?

In Haarlem zijn op maandag en dinsdag de volgende tien stembureaus open: het Stadhuis, de Philharmonie, de Zijlpoort, Badhuis Leidseplein, Provincie Noord-Holland, de Koningkerk, Scouting Menno Simonz, Fablo Tennishal, VMG Haarlem en het Patronaat.

Haarlemmermeer

Op maandag en dinsdag zijn in Haarlemmermeer achttien stembureaus open: Dorpshuis Badhoevedorp, Ontmoetingscentrum Karavanserai in Badhoevedorp, Kerkcentrum de Ark in Hoofddorp, Kerkcentrum de Lichtkring in Hoofddorp, het Raadhuis in Hoofddorp, Sociaal Cultureel Centrum de Boskern in Hoofddorp, Stichting Milli Görüs in Hoofddorp, Tennisvereniging In Den Boogaerd in Hoofddorp, Buurtcentrum het Contact in Nieuw-Vennep, Wijkcentrum Linquenda in Nieuw-Vennep, Zalencentrum het Trefpunt in Nieuw-Vennep, Dorpshuis De Reede in Rijsenhout, Dorpscentrum Spaarndam, Verenigingsgebouw de Luifel in Vijfhuizen, Dorpshuis de Oase in Zwaanshoek, Clubhuis De Bataaf in Zwanenburg en Dorpshuis Zwanenburg.

Heemstede

Voor Heemstede geldt dat er op 15 maart drie locaties open zijn: het Raadhuis, Plein1 en de Princehof. Op de 16e komt daar de Gymzaal Offenbachlaan bij.

Bloemendaal

Op 15 en 16 maart zijn er in de gemeente Bloemendaal vijf locaties open. Dit zijn de Adventskerk in Aerdenhout, Het Trefpunt in Bennebroek, het Centrum voor Jeugd en Gezin in Bloemendaal, het Gemeentehuis in Overveen en het Dorpshuis Vogelenzang.

Zandvoort

In Zandvoort zijn de Brede School (de Blauwe Tram) en Stichting Pluspunt alle drie de stemdagen open.

Hillegom

De stemlocaties Villa Flora en Bibliotheek Zuid-Kennemerland in Hillegom zijn op maandag en dinsdag open.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.