Telstar ziet in laatste minuut punt in rook opgaan door kopbal van oud-speler Jasper van Heertum; derde nederlaag op rij [video]

Velsen-Zuid

Telstar heeft in de laatste minuut een punt weggegeven tegen De Graafschap.

Bij Telstar was de ziekenboeg vrijdagavond eindelijk weer wat leger. Anass Najah, Tom Overtoom en Gyliano van Velzen maakten hun rentree in de basis. De Graafschap kwam na tien minuten vanuit een chaotische situatie op voorsprong.

Telstar kreeg de bal niet weg. Via vele hoofden kwam de bal bij Ralf Seuntjens. De oud-Telstar-spits was Anthony Berenstein en Redouan El Yaakoubi eenvoudig te snel af. Zijn schot werd gekeerd door doelman Jasper Schendelaar waarna Ted van de Pavert de rebound benutte.

De Graafschap ging niet op zoek naar een tweede treffer en gaf Telstar ruimte om het spel te maken. Dat deed de thuisploeg aardig. Vlak voor rust werd balverlies op het middenveld van De Graafschap afgestraft. Via Tom Overtoom en Gyliano van Velzen werd Cas Dijkstra bereikt. Die leidde met een fraaie beweging de gelijkmaker in. Het was zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal.

Lees ook: Cas Dijkstra beloont zijn opmars tegen De Graafschap met eerste doelpunt voor Telstar: ’Ultiem vreugdemoment’

In de tweede helft zette De Graafschap iets meer druk. Dat leidde tot enkele mogelijkheden. In de negentigste minuut stelde oud-Telstar-speler Jasper van Heertum met een kopbal voor De Graafschap de periodetitel veilig. Voor Telstar betekende het de derde nederlaag op rij. Het heeft al acht keer niet gewonnen.

Telstar Schendelaar; Fernandes, El Yaakoubi, Regeling, Berenstein (71. Limouri), Pattynama; Overtoom (80. Kökcü), Najah, Dijkstra (71. Adshead); Plet, Van Velzen (80. Eindhoven)

De Graafschap De Boer; Lelieveld, Van Heertum, Van Huizen, Van der Pavert, Baas; Verbeek (59. Hamdaoui), Leemans (59. Schuurman), Lieftink (70. Platje); Van Mieghem (90. Hilderink), Seuntjens

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen