Rinus van Kalmthout houdt goed gevoel over aan laatste test voor nieuwe IndyCar-seizoen: ’Ranglijst zegt niet alles, wij waren voornamelijk druk met de afstelling’

Laguna Seca

Rinus van Kalmthout zette in de laatste testsessie voor het begin van het IndyCar-seizoen de twee na langzaamste tijd af. De Hoofddorper spreekt desondanks van een goede testdag.

Naast Van Kalmthout besloten zeven van diens collega-coureurs uit de NTT IndyCar Series om testronden te draaien op de WeatherTech Raceway Laguna Seca in Californië. ,,We hebben een zeer geslaagde testdag gehad afgewerkt op Laguna Seca”, blikt Van Kalmthout opgewekt terug. ,,Het is een tijdje geleden dat er IndyCar-wagens reden op dit circuit, dus het was voor alle aanwezigen even wennen. Er lag weinig grip, waardoor het vooral in het begin nog niet heel hard ging.”

Ondanks het noteren van de zesde tijd op een veld van acht deelnemers was de Hoofddorper te spreken over zijn tempo. Daarbij kwam dat concurrenten van ’VeeKay’ in het laatste uur van de testsessie, toen de Nederlander zijn programma al had voltooid, vanwege een dalende buitentemperatuur massaal hun rondetijden verbeterden. ,,De snelheid zat er goed in, de ranglijst zegt wat dat betreft niet alles. Wij waren voornamelijk druk met de afstelling.”

,,We hebben gedurende deze laatste testdag veel geleerd over de wagen en voor mij als coureur was het goed om weer eens op dit circuit te rijden. We hebben veel data verzameld, voor wanneer we teruggaan naar deze baan voor de race.”

Voor nu is het vizier van Van Kalmthout gericht op het Barber Motorsports Park, waar het IndyCar-seizoen van 2021 op 18 april wordt afgetrapt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen