Badmintonbond geeft korting aan clubs voor volgend seizoen

Theo Plasschaert
Haarlem

De regionale afgevaardigden van Badminton Nederland hebben de bond behoed voor een groot financieel debacle.

De bond wilde de aangesloten verenigingen namelijk niet met terugwerkende kracht een financiele compensatie geven voor het definitief afbreken van de competitie dit seizoen vanwege de verschillende corona beperkingen.

Alle clubs betalen de bond bedragen voor het organiseren van de competitie in alle klassen, maar de wedstrijden liggen al stil sinds 17 oktober en er zal dit seizoen ook niet meer worden opgestart. De bond stelde dat als alle clubs terugbetaling zouden vragen van de team bijdragen over 2020 dit zou leiden tot een feitelijk faillissement.

Als oplossing werd voorgesteld een korting te geven op het inschrijfgeld voor de nieuwe competitie die naar verwachting in het najaar weer van start gaat. Duinwijck deed afgelopen seizoen met dertien teams mee aan de competitie.

Het totaal bedrag van de voorgestelde korting bedraagt 115.000 euro. De bond financiert dit met een éénmalige extra subsidie van NOC*NSF van 50.000 euro en door het positief resultaat over het afgesloten boekjaar van 65.000 euro direct aan te wenden.

De afgevaardigden gingen in grote meerderheid akkoord met het voorstel. Duinwijck voorzitter Elvira Denteneer vindt het een fatsoenlijk voorstel. , We vragen daarnaast uit de TASO regeling voor amateurverenigingen een partiële vergoeding voor ons omzetverlies. We denken ook nog na over een soortgelijke compensatie voor onze eigen leden, die dat willen. ”

Duinwijck heeft het voordeel van een eigen speelhal en heeft het contract met de hoofdsponsor Van de Kolk kunnen verlengen. Alternatieve toernooien spelen is overigens op dit moment geen optie omdat de sporthallen nog steeds gesloten zijn.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen