Volendam boekt eerste thuisoverwinning van 2021 na knotsgekke slotfase tegen Jong Ajax [video]

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam heeft tegen Jong Ajax de eerste thuisoverwinning van het kalenderjaar geboekt. Al zag het daar lang niet naar uit. Vijf minuten voor tijd keek de ploeg van Wim Jonk nog tegen een 0-2 achterstand aan, maar in de knotsgekke slotfase brachten doelpunten van Zakaria el Azouzzi (twee keer) en Samuele Mulattieri de thuisclub alsnog de overwinning: 3-2.

Trainer Wim Jonk had zijn opstelling voor het duel met de Amsterdammers flink gewijzigd. In plaats van 5-3-2 speelde Volendam in de vertrouwde 4-3-3-variant. Dat betekende een plek op de reservebank voor Marco Tol, in de eerste helft van de competitie nog vaste waarde en een van de sterkhouders van Volendam.

Franco Antonucci nam - vanwege een lichte blessure - plaats naast hem. Een opvallende basisplaats was er door de blessure van Antonucci voor Calvin Twight. Ajax trad aan met twee spelers (Ekkelenkamp en Traore) die een paar maanden geleden nog Champions League speelden.

Lees ook: Volendam wint op zijn Duits, maar Brian Plat verblikt of verbloost niet

Beide ploegen combineerden vlot en verzorgd, maar rond de strafschopgebieden stokte dat. Volendam had een licht overwicht, maar grote kansen wist het niet te creëren.

Na rust probeerde Jong Ajax meer druk te zetten en gebeurde er veel meer voor de doelen. Na precies een uur spelen namen de Amsterdammers de leiding. Ünüvar - tot dan nagenoeg onzichtbaar - rondde voorbereidend werk van Hansen onberispelijk af.

Ünüvar had de wedstrijd een paar minuten moeten beslissen, maar mikte opnieuw op aangeven van Hansen nu naast het doel. Maar na een prachtige combinatie, afgerond door invaller Fitz-Jim, werd het twintig minuten voor tijd alsnog 0-2.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volendam wist er aanvankelijk te weinig tegenover te stellen. Een kopbal van Martijn Kaars ging net voorlangs. Brian Plat ging over de knie bij Baas, maar arbiter Gansner zag er geen strafschop in. Giannis Iatroudis wist van dichtbij de juiste richting niet te vinden.

Daarmee leek Volendam opnieuw tegen een nederlaag aan te lopen, maar in de knotsgekke slotfase werd alles op zijn kop gezet. Zakaria El Azzouzi tekende vijf minuten voor tijd voor 1-2. Samuele Mulattieri leek in de laatste minuut blessuretijd Volendam alsnog een puntje te bezorgen. Maar Ajax knoeide direct na de aftrap en gaf El Azzouzi vrij baan, die daar gretig gebruik van maakte.

FC Volendam: Roggeveen; Kasius (66. Tol), B. Plat, Van de Ven, Murkin; Deul, A. Plat (77. Iatroudis), Twigt (60. Antonucci); Kaars (66. El Azzouzi), Mulattieri, El Kadiri (77. Johnson).

Jong Ajax: Kotarski; Timber, Llansana, Kasanwirjo, Baas: Regeer, Ekkelenkamp (66. Fitz-Jim), Taylor; Hansen (85. Yah), Traore (66. Martha) en Ünüvar (66. Rasmussen).

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen