Jim Hulleman kiest voor Koninklijke HFC

Jim Hulleman.

Jim Hulleman.© Foto Marc Moussault

Paulo Ramler
Haarlem

Ineens klopten er drie clubs aan bij Jim Hulleman. Zowel VVSB als Noordwijk en Koninklijke HFC maakte jacht op de handtekening van de 27-jarige voetballer uit Schagen. Een luxe die hem niet eerder ten deel viel. Hij koos onlangs voor de laatste optie.

Ondanks het feit dat hij aan aandacht niets te klagen heeft, blijft Jim Hulleman onverminderd nuchter. Hij is er het type niet naar dat naast zijn schoenen gaat lopen op het moment dat drie voetbalverenigingen aan zijn shirtje trekken.

Vier als Odin ’59 wordt meegerekend. Maar die huidige werkgever van de middenvelder uit Schagen gunt hem na zes seizoenen een stap vooruit. Een eer blijft het natuurlijk wel, zegt hij zelf. „Het is mij nog niet eerder overkomen dat ik door drie clubs werd benaderd om over te stappen. Ik voelde mij zelfs een beetje bezwaard om ’nee’ te zeggen.”

Vertrouwd

De voorkeur voor Koninklijke HFC ten opzichte van bijvoorbeeld Noordwijk kwam neer op details. „De afstand, bijvoorbeeld. Maar tijdens het gesprek kreeg ik er ook gewoon een bepaald gevoel bij. Het voelde vertrouwd. Net als Odin is het volgens mij echt een gezellige vereniging. Met een fijne sfeer.” Een belangrijke factor naast het gebruikelijke voetbalplezier. „Het blijft toch een hobby.”

x

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen