Steun je eigen stamcafé bij online lockdownfeest van Horeca Haarlem

Affiche van het feest.© Horeca Haarlem/The Lemon Lab

Jaap Timmers
Haarlem

De horecawereld in Haarlem heeft voor 27 februari een avondvullend onlinefeest op touw gezet, genaamd ’Escape the Lockdown’. Het evenement met spel en muziek is rechtstreeks te volgen via livestream, en is bedoeld om cafés en restaurants te ondersteunen in moeilijke tijden.

De organisatie is in volle gang. Deelname staat open voor alle horecazaken. Vrijdagmiddag om half twee hadden zich 44 bedrijven aangesloten.

Stamgasten, die met het spel meedoen, kunnen hiermee hun favoriete horecazaak financieel ondersteunen. Dat kan door de bedrijfsnaam in te toetsen bij aanmelding op de website.

Giel Beelen

Er zullen acht tot twaalf Haarlemse artiesten optreden, meldt een van de organisatoren, Roderick Wijle van Bar Boef. „Ik kan nu zeggen dat het cabaretduo Speelman en Speelman een optreden geeft, en ook dat singer-songwriter Raoul Michel komt zingen. Diskjockey Giel Beelen speelt een nog geheime rol tijdens het feest.”

De namen van de andere artiesten worden later bekendgemaakt.

De show bevat ook een spel, waarmee de thuiskijkers prijzen kunnen winnen.

Escape

Het concept is Haarlems, en deels geïnspireerd op een livestream van Vrienden van Amstel Live, meldt Roderick Wijle. Het begon met een idee voor een online escape-spelletje, en groeide uit tot een groot spektakel.

In december presenteerde Bar Boef een online escape room, gemaakt door ontwerpbureau The Lemon Lab. Dat werd een succes. Een en ander leidde ertoe dat ontwikkelaar Maaike van Stade van The Lemon Lab een volgend spel bedacht. Ook weer bedoeld om het leed van de langdurige lockdown te verlichten, maar dan voor de hele horecawereld.

Stiels

Spelonderdelen zijn in Haarlem opgenomen op verschillende locaties. De rechtstreekse uitzending komt vanuit muziekcafé Stiels.

De spel- en muziekshow is avondvullend. Deelnemers kunnen ’een mysterie’ achterhalen door codes te kraken.

Pilot

Roderick Wijle, die met Sabine van Rooijen en Maaike van Stade de organisatie heeft, spreekt over een pilot. Zij denken erover dit concept vaker in Haarlem in te zetten, en ook in andere delen van Nederland te introduceren.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.