’Als ik nog langer zou worden, heeft dat voor de motoriek consequenties die niet altijd prettig zijn’, zegt basketballer Amauri de Best (Onze Gezellen)

Amauri de Best: ,,Ik heb thee leren drinken door mijn vriendin Kirsty.”

Amauri de Best: ,,Ik heb thee leren drinken door mijn vriendin Kirsty.”© Foto United Photos/Paul Vreeker

Jan Warmerdam

Naam: Amauri de Best. Leeftijd: 27 jaar. Woonplaats: Haarlem. Sport: Basketbal, bij Onze Gezellen (OG) in Haarlem. Staat van dienst: 2 jaar landelijke jeugd

Akrides of OG?

,,OG. Ik heb twee jaar bij Akrides in IJmuiden gespeeld. Bij OG is het gezelliger. Pure clubliefde beïnvloedt mijn keuze wel, hoor!”

Tevreden met 1,97 meter lengte of hadden er nog centimeters bij gemogen?

,,Mijn huidige lengte is top. Langer worden was en is ongewenst. Als ik nog langer zou worden, heeft dat voor de motoriek consequenties die niet altijd prettig zijn.”

Aanvaller of verdediger?

Aanvallen gaat me beter af en ik heb er aanleg voor. Verdedigend moet ik harder werken.”

Een wereldreis of een baan die heel goed betaalt?

,,Ik reis graag, ben in Azië en Zuid-Amerika geweest. Maar een baan die goed betaalt heeft ook iets. Bijvoorbeeld als coach die mensen helpt doelen te verwezenlijken. Of ik premier van Nederland wil zijn? Nee, dat laat ik aan mij voorbij gaan.”

Lastige tegenstander in de competitie: Amsterdam of Hoofddorp?

,,Amsterdam. Die ploeg zit altijd goed in elkaar en we verliezen er vaak van. Sinds ik bij Onze Gezellen speel is Amsterdam altijd een angstgegner geweest.”

Koffie of thee?

,,Thee, hoewel ik ook koffie drink. Ik heb thee leren drinken door mijn vriendin Kirsty. Gemberthee is het vaak tegenwoordig. Wat, is een schijfje sinaasappel daarin lekker? Wist ik niet, ga ik proberen.”

Eerste divisie met OG of hogerop?

,,Hogerop spelen hoeft niet voor mij. Is misschien wel de ambitie van de club of het team. Als wij promoveren naar de promotieklasse moet er misschien meer getraind worden en zo. Ik denk niet dat ik dat wil.”

Huidige OG-hal of een nieuwe hal?

,,De huidige hal voldoet prima. Iedere keer als ik het veld oploop voelt dat als thuiskomen. Maar als er iets ten goede veranderd wordt, is dat okay.”

Scoren of een spectaculaire rebound?

,,Tjee, wat moet ik hier nu mee. Scoren is lekker. Weet je wat: ik ga voor spectaculair scoren, haha!”

Meer nieuws uit Sport Regionaal