Telstar-trainer Andries Jonker verwacht aanvallend meer van zijn ploeg tegen Helmond Sport; Farouq Limouri (17) van Sparta op proef

Andries Jonker.© Archieffoto

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker vindt dat Telstar vrijdagavond tegen Helmond Sport zonder de bal beter voor de dag moet komen dan een week eerder tegen Jong AZ (2-2).

,,Het algemene gevoel was dat we aanvallend te weinig hadden gebracht. Ik heb de jongens veertien situaties laten zien waarbij op de achterlijn staan. In twee van die gevallen kregen we de bal bij de juiste kleur en werd het een doelpunt, bij de andere twaalf niet. Plus zeven corners en twee vrije trappen, kun je concluderen dat we aanvallend dus genoeg brachten maar er te weinig meededen. Ook speelden we in een te lage intensiteit. De spelers kwamen bij het zien van de beelden zelf tot de conclusie dat het sneller moet en dat ze dat ook kunnen.”

Bij Telstar traint deze week verdediger Farouq Limouri mee. Hij is zeventien jaar en speelt in de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam.

,,Ik heb met Henk van Stee van Sparta besproken dat hij hier een paar dagen meetraint. Het is nog onduidelijk of hij hier komt spelen op huurbasis. Hij moet eerst eens zelf kijken of hij hier wil spelen. Wij willen helpen in de ontwikkeling van hem maar we moeten ook kijken of het voor ons een goede stap is.”

Ook Yassine Zakir traint nog altijd mee met Telstar. Hij sloot eind vorig jaar aan omdat Telstar door ’medische redenen’ zoveel spelers misten dat het lastig was om partijvormen op de training uit te voeren, maar de 23-jarige middenvelder maakt een goede indruk. ,,Hij ontwikkelt zich goed. We hebben hem er graag bij en we volgen hem met grote interesse. Het nadeel is dat hij door de coronasituatie niet kan spelen in oefenwedstrijden.”

Vincent Regeling is weer aangesloten bij de groep maar nog niet fit genoeg om minuten te maken. Yaël Liesdek kampt met een hamstringblessure. Ook Cas Dijkstra, Sven van Doorm, Siebe Vandermeulen, Kick Groot en Richelor Sprangers ontbreken nog.

Meer nieuws uit Telstar