Ronald Dooijeweerd volgt Jan Nederburgh op als trainer bij Velsen

Ronald Dooijeweerd.© Archieffoto

Milo Lambers
Driehuis

Ronald Dooijeweerd is volgend seizoen de nieuwe trainer van hoofdklasser RKVV Velsen. Hij volgt Jan Nederburgh op.

Dooijeweerd is momenteel trainer bij eersteklasser zaterdag VV Monnickendam, eerder was hij werkzaam bij onder andere Zaanlandia en IJmuiden. ,,Dit is een erg mooie kans voor mij om in de hoofdklasse aan de gang te gaan. Ik ben geboren en getogen in de gemeente Velsen, dus ik ken de club goed. Velsen is een gemoedelijke vereniging met een eigen clubcultuur. Ik hou daar wel van. In de Zaanstreek en Amsterdam is het vaak iets zakelijker.”

Velsen besloot begin deze maand niet verder te gaan met Jan Nederburgh die sinds dit seizoen aan de leiding staat bij de hoofdklasser. Reden is dat Velsen door het gebrek aan inkomsten vanwege de coronacrisis pas op de plaats moet maken. Na de bekendmaking van dit nieuws nam Dooijeweerd contact op met Marc Bosman, de voorzitter van Velsen. ,,Als trainer van Zaanlandia speelde ik twee jaar geleden in de eerste klasse tegen Velsen. Dat waren erg interessante wedstrijden. Ik heb bij Marc kenbaar gemaakt dat ik interesse had, daarna zijn we het gesprek aangegaan.”

De opdracht van Dooijeweerd is dezelfde als die Nederburgh dit jaar mee kreeg: Velsen behoedde voor degradatie. ,,Jan Nederburgh en Martin Haar hebben de laatste jaren geweldig werk gedaan. Ik zou een hele domme man zijn om als een olifant door de porseleinkast te gaan en alles om te gooien. In veel aspecten zal ik voortborduren op hun werk, de nuances zullen uiteraard anders zijn.”

Na Martin Haar en Jan Nederburgh is Dooijeweerd een trainer zonder ervaring in het betaald voetbal. ,,Ik zie dat niet als een nadeel. Ik ben geen kloon van Jan Nederburgh. Wellicht dat ik iets meer met de spelers in gesprek ga over de speelwijze. Ik vind dat belangrijk. Zij zijn degene die het uit moeten voeren.”

Jan Nederburgh maakt het huidige seizoen bij RKVV Velsen af. De club staat na zes gespeelde wedstrijden bovenaan in de hoofdklasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal