Aantal nieuwe coronagevallen met 4924 onder weekgemiddelde

ANP Producties | Bron: ANP

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend zijn 4924 positieve coronatests geregistreerd. Dat is minder dan zaterdag, toen er 5471 positieve tests werden gemeld. Het aantal nieuwe coronagevallen ligt iets onder het weekgemiddelde. In de afgelopen zeven dagen kreeg het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 36.685 meldingen van positieve tests.

De steden waar de meeste nieuwe coronabesmettingen zijn geconstateerd in het afgelopen etmaal zijn Amsterdam (234), Rotterdam (128) en Den Haag (98). Van de veiligheidsregio's waren het Brabant-Zuidoost (350) en Utrecht (322) die de meeste positieve coronatests registreerden.

In het afgelopen etmaal zijn 30 sterfgevallen door corona gemeld. Dat waren er de afgelopen dagen steeds veel meer. Zowel zaterdag als vrijdag waren het er 89. Op donderdag waren er volgens het RIVM 91 sterfgevallen en woensdag 87. Het betekent niet dat al deze mensen in een periode van 24 uur zijn gestorven. Wanneer een coronapatiënt overlijdt, wordt dat soms pas na een tijdje doorgegeven.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.