Maduro wil 'nieuw pad' inslaan met VS

ANP Producties | Bron: ANP

De Venezolaanse president Nicolás Maduro zei zaterdag bereid te zijn "de bladzijde om te slaan" met de regering van de Amerikaanse president Joe Biden. Hij riep op tot een "nieuwe weg" na jarenlange spanning met het Witte Huis van Donald Trump.

"We zijn bereid een nieuwe weg te bewandelen in onze betrekkingen met de regering van Joe Biden, gebaseerd op wederzijds respect, dialoog, communicatie en begrip", zei de linkse leider tegen zijn aanhangers. Venezuela "is bereid de bladzijde om te slaan" met de nieuwe Amerikaanse regering, aldus Maduro.

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó raakte in januari 2019 in een machtsstrijd verwikkeld met Maduro. Hij wordt door tientallen landen, waaronder de VS en EU-lidstaten, erkend als de wettige interim-president van het land.

Het linkse regime van Maduro heeft Venezuela economisch de vernieling in geholpen. De crisis, gekenmerkt door hyperinflatie, tekorten aan van alles en een keldering van de olieproductie, heeft miljoenen Venezolanen op de vlucht gedreven.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.