KLM vliegt nog langeafstandsvluchten

ANP Producties | Bron: ANP

KLM vliegt zaterdag vooralsnog langeafstandsvluchten. Het gaat onder meer om vluchten naar de Nederlandse Antillen, Canada, de Verenigde Staten, India en Mexico, aldus het vluchtschema op de website van Schiphol.

Vrijdag zei KLM dat nog altijd wordt gezocht naar een oplossing voor het probleem van de sneltesteis voor het personeel. Er vindt koortsachtig overleg plaats, liet de luchtvaartmaatschappij weten. "Als dat nergens toe leidt, wordt het heel moeilijk om langere vluchten door te laten gaan", aldus een woordvoerder. "Dan zou de eigen crew namelijk mogelijk achter moeten blijven en dat weigert KLM uit het oogpunt van goed werkgeverschap."

De eis van een negatieve sneltest geldt niet voor een aantal veilige landen en de Nederlandse Antillen. Van die veilige landen vliegt KLM op een aantal niet, zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Rwanda, maar wel op landen als China, Thailand en Zuid-Korea. Voor alle andere bestemmingen is het nog onzeker of KLM daarnaartoe kan blijven vliegen.

KLM voert nu overleg met het RIVM over vrijstelling voor bemanningen van de sneltesteis voor andere regio's. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) had al gezegd dat er uitzonderingen mogelijk zijn, mits die veilig zijn.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.