Israël begonnen met vaccineren tieners

ANP Producties | Bron: ANP

Israël blijft haast maken met het inentingsprogramma tegen het coronavirus. Zaterdag is begonnen met het vaccineren van tieners. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt, nadat donderdag groen licht was gegeven voor deze campagne onder jongeren van 16 tot 18 jaar. Hun ouders moeten daarvoor wel toestemming geven.

Inmiddels heeft een kwart van de ruim 9 miljoen mensen tellende bevolking een prik gekregen tegen de gevreesde infectieziekte. Israël is zwaar getroffen door een derde coronagolf. Deze dwong de regering ertoe de nationale lockdown te verlengen tot ten minste het eind van de maand.

Israël, dat bijtijds grote hoeveelheden vaccin had besteld, begon op 20 december met het inenten van de medewerkers in de gezondheidszorg. Als snel volgden ouderen, kwetsbaren en andere risicogroepen, waarbij steeds minder werd gekeken naar leeftijd. Behalve de 16- tot 18-jarigen kunnen nu ook de 40-plussers zich melden voor vaccinatie.

Volgens het ministerie hadden vrijdag bijna 2,5 miljoen Israëliërs een eerste dosis gekregen, 900.000 van hen bovendien al de tweede om gedurende langere tijd maximaal beschermd te zijn tegen corona.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.