Telstar sleept punt uit het vuur tegen fris spelend Jong AZ: 2-2 [video]

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Telstar en Jong AZ hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden. In een open wedstrijd werd het 2-2.

Telstar maakte vorige week indruk door met fris en dominant voetbal van TOP Oss te winnen met 4-1. Tegen Jong AZ ging het een stuk moeizamer.

De beloften van de Alkmaarders begonnen energiek en daar had Telstar zijn handen vol aan. Het leidde tot mogelijkheden voor AZ, maar vaak ontbrak het aan de juiste eindpass.

Telstar kwam vanuit het niets op voorsprong. Glynor Plet verlegde het spel met een crosspass van de linker naar de rechterkant van het veld. Ilias Bronkhorst gaf de bal af aan Gyliano van Velzen en kreeg de bal voor het doel weer terug van de aanvaller. Hij schoot raak en tekende voor zijn achtste doelpunt van het seizoen.

Jong AZ was even aangeslagen. Kort na het doelpunt kreeg Telstar via Daniël Adshead en Gyliano van Velzen kansen op meer. Na een half uur kwam AZ op gelijke hoogte door een goal van Kenzo Goudmijn.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de tweede helft greep Michel Vonk bij Jong AZ in met drie wissels. Jorn Berkhout kwam erin voor Tijs Velthuis, Emir Biberoglu voor Maxim Gullit en Richonell Margaret verving de Noor Hakon Evjen. De Alkmaarders kregen meer grip op de wedstrijd en waren een aantal keren van afstand gevaarlijk.

Doelman Jasper Schendelaar, die op huurbasis van AZ bij Telstar speelt, hield zijn ploeg in de wedstrijd door tot twee keer te redden op inzetten van invaller Richonel Margaret. Het was dezelfde Margaret die AZ de voorsprong bezorgde door na een rush op doel te schieten. Peer Koopmeiners scoorde vanuit de rebound.

Een slotoffensief leek er voor Telstar niet in te zitten. De ploeg kwam er maar moeizaam uit. In de slotfase sleepte het toch nog een punt uit het vuur. Van Velzen gaf voor op aanvoerder Frank Korpershoek die tekende voor de gelijkmaker.

Lees ook: Telstar-aanvoerder Frank Korpershoek had hele week al het gevoel dat hij zou gaan scoren en doet dat tegen Jong AZ: ’Soms heb je dat gewoon’

Telstar Schendelaar; Bronkhorst, Korpershoek, El Yaakoubi, Berenstein (56. Liesdek/83. Taha), Pattynama; Overtoom (56. Cagro), Adshead (67. Kökcü), Najah; Van Velzen (67. Bronkhorst), Plet

Jong AZ Bakker; Gemmel, Jacobs, Velthuis (46. Berkhout), Gullit (46. Biberoglu); Koopmeiners, De Jong, Goudmijn; Evjen (46. Margaret), Duin, Allouch

Meer nieuws uit Telstar