Coronacijfers donderdag: Derde golf lijkt de Haarlemse regio nog niet te overspoelen

© Foto: ANP
Haarlem

De derde golf lijkt de Haarlemse regio nog niet te overspoelen. Het aantal coronabesmettingen was donderdagochtend iets gedaald ten opzichte van een dag eerder.

Onder inwoners van Haarlem werden donderdag 43 nieuwe besmettingen gemeld, 5 minder dan woensdagochtend. In Hillegom daalde het aantal corona-infecties flink, van 13 naar 8.

Ook onder Heemstedenaren en inwoners van Bloemendaal werden minder coronabesmettingen vastgesteld. Respectievelijk ging het om 6 (-1) en 4 (-2) nieuwe infecties.

In Haarlemmermeer en Zandvoort werd donderdagochtend één besmetting meer gemeld dan de dag ervoor. In de poldergemeente ging het om 50 nieuwe infecties en in de badplaats om 4 besmettingen.

Eerdere donderdagen

In de zes regiogemeenten samen werden donderdagochtend 115 nieuwe coronabesmettingen gemeld, iets meer dan exact een week eerder. Ten opzichte van twee weken geleden liggen de coronacijfers een stuk lager. Op donderdag 7 januari werden in Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Bloemendaal en Zandvoort in totaal 164 nieuwe infecties gemeld.

Overleden

Volgens gegevens van GGD Kennemerland zijn in de gelijknamige regio sinds het begin van de pandemie 444 personen overleden aan de gevolgen van corona.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen per dag per 100.000 Haarlemmers.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.