Ajax bevestigt vertrek Huntelaar naar Schalke 04

ANP

Ajax heeft het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04 bevestigd. De 37-jarige spits stond tot aan het einde van het seizoen onder contract bij de koploper van de Eredivisie uit Amsterdam.

Huntelaar scoorde 159 keer in 257 duels voor Ajax. Afgelopen donderdag was hij nog met twee treffers belangrijk in het gewonnen uitduel met FC Twente (1-3). Huntelaar vertelde na dat duel dat hij voor een lastige beslissing stond, omdat Schalke zich bij hem had gemeld. "Het is alsof ik tussen mijn kinderen moet kiezen", zei hij.

Huntelaar koos voor Schalke 04, waarvoor hij al zeven jaar speelde. De formatie uit Gelsenkirchen staat laatste in de Bundesliga. Huntelaar heeft bij Schalke meer uitzicht op speeltijd dan bij Ajax, dat zich onlangs nog voor 22,5 miljoen euro met de Franse spits Sébastien Haller versterkte.

"Het was de wens van Klaas-Jan om deze laatste vier maanden van zijn carrière Schalke te helpen behoeden voor degradatie uit de Bundesliga", licht directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax toe. "Wij vonden het naar hem toe belangrijk om dit door te laten gaan en lossen zijn vertrek met Lassina Traoré en Brian Brobbey intern op. Wij gunnen Klaas-Jan deze transfer en bedanken hem hartelijk voor alles wat hij voor Ajax heeft betekend."

Ajax verlangt naar verluidt geen transfersom voor Huntelaar. Schalke 04 bedankt de club uit Amsterdam op de eigen website ook voor de medewerking aan de overgang. Huntelaar krijgt het shirt met nummer 21 bij Schalke. Hij viert woensdag mogelijk al zijn rentree tijdens een competitiewedstrijd tegen 1. FC Köln in de Bundesliga. Huntelaar miste zondag het thuisduel van Ajax met Feyenoord vanwege een kuitblessure.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen