Kaag geeft Islamic Relief Worldwide geen subsidie

ANP Producties | Bron: ANP

Minister Sigrid Kaag (Ontwikkelingssamenwerking) heeft besloten toch geen subsidie te geven aan de omstreden organisatie Islamic Relief Worldwide (IRW), die mogelijk banden heeft met de Moslimbroederschap. Vanaf januari dit jaar zou vanuit het ministerie ruim 37 miljoen euro worden verdeeld onder vier organisaties, waaronder IRW. In een brief aan de Tweede Kamer laat Kaag weten die subsidie toch niet te verlenen.

De Moslimbroederschap is een groep die volgens Kaag "streeft naar islamisering van de samenleving door missie-activiteiten, religieuze opvoeding en welzijnswerk". De bewindsvrouw schrijft dat ze op 14 december voor het eerst hoorde over de mogelijke banden tussen IRW en de Moslimbroeders. Daarna heeft ze "informatie ingewonnen bij andere donoren".

"Op basis van deze informatie heb ik besloten geen subsidie te verlenen aan Islamic Relief Worldwide," aldus Kaag. Duitsland zette de subsidie aan de organisatie eerder al stop, om dezelfde redenen. De uitspraak van de Duitse regering heeft Kaag meegenomen in haar eigen besluit, schrijft ze.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.