Live uit de rechtszaal: Haarlemmer die volgens OM zijn zwangere echtgenote wurgde en daarna huis in brand stak voor de rechter

Wessel Mekking
Schiphol/Haarlem

De 45-jarige Haarlemmer die volgens het openbaar ministerie in september 2019 zijn zwangere echtgenote wurgde en daarna hun woning in de brand stak, staat maandag terecht.

Bashir K. heeft steeds ontkend zijn vrouw om het leven te hebben gebracht. Het slachtoffer werd aangetroffen nadat de flat aan de Rudolf Steinerstraat na een explosie door brand was verwoest. Het complete flatgebouw in Meerwijk moest worden ontruimd en de bewoners moesten tijdelijk elders worden ondergebracht.

K., oorspronkelijk afkomstig uit Afghanistan, werd nog dezelfde nacht aangehouden nadat hij in de buurt van de flat was aangetroffen met brandwonden. Later bleek uit onderzoek dat zijn vrouw al voor de brand was gewurgd. Het openbaar ministerie denkt dat relationele problemen ten grondslag lagen aan de gebeurtenissen.

De verdachte wilde tot de laatste pro-formazitting afgelopen november nauwelijks iets zeggen over die fatale avond van 11 september 2019.

Wessel Mekking doet hieronder live verslag vanuit de rechtbank op Schiphol.

    Meer nieuws uit Haarlem

    Ombudsteam

    Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.