Zet dalende trend echt door? In Haarlem minder dan 20 nieuwe coronabesmettingen

© Archieffoto Studio Kastermans / Danielle van Coevorden

Leontien van Engelen
Haarlem

Hoewel eerdere ervaringen leren om niet te snel te juichen, lijkt de dalende trend voor wat betreft de coronabesmettingen in de regio door te zetten. In Haarlem werden zelfs minder dan twintig nieuwe coronagevallen in het laatst etmaal gemeld. En dat is al heel lang niet voorgekomen.

Waren er zondag nog 39 nieuwe gevallen in Haarlem, maandag waren dat er 18. Haarlemmermeer daalde eveneens, maar veel minder sterk: van 31 op zondag naar 28 op maandag.

In Bloemendaal kreeg slechts één patiënt de diagnose corona te horen, tegen acht op zondag. Hillegom daalde vrijwel net zo hard van zeven op zondag naar eveneens één op maandag.

In Zandvoort kregen drie mensen een positieve uitslag, dat waren er acht op zondag.

Alleen Heemstede kende een stijging. Daar kregen drie mensen te horen dat ze geïnfecteerd zijn met Covid-19, tegen twee op zondag.

Laagste aantal sinds 1 december

Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn landelijk 4822 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december.

In de afgelopen zeven dagen werden 39.409 nieuwe gevallen gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat komt neer op gemiddeld 5630 per etmaal.

Op maandagen ligt het aantal gemelde positieve tests vaak wat lager dan later in de week. Dat komt doordat in het weekeinde minder mensen zich laten testen. Maar het dagcijfer ligt ook lager dan eerdere maandagen. Vorige week maandag meldde het RIVM bijna 5500 nieuwe gevallen, de maandag daarvoor ruim 6600. Op de laatste maandag van 2020 kwamen er meer dan 7400 positieve tests bij en op de maandag voor kerst meer dan 11.000.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.