Aantal coronapatiënten in het ziekenhuis stijgt licht

ANP Producties | Bron: ANP

Ziekenhuizen behandelen iets meer coronapatiënten dan op zondag. Het aantal opgenomen patiënten is met 50 gestegen naar 2429. Het is tweede dag op rij waarop het aantal stijgt, maar in vergelijking met een week geleden is het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen met bijna 200 gedaald.

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1744 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 36 meer dan op zondag. Het aantal coronapatiënten op de intensive care steeg met 14 naar 685, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ziekenhuizen hebben in het afgelopen etmaal 180 coronapatiënten opgenomen. Dat is het laagste aantal sinds 16 december. Verpleegafdelingen namen 152 patiënten op en zagen 116 mensen vertrekken. Het is niet bekend hoeveel van hen naar een intensivecareafdeling moesten worden overgebracht en hoeveel voldoende hersteld waren om naar huis of een zorghotel te gaan. De intensive cares namen 28 mensen op, terwijl 14 coronapatiënten de ic verlieten. Bij hen is het niet bekend hoeveel zijn overleden en bij hoeveel de toestand is verbeterd.

Op zondag zijn zes mensen verplaatst naar andere regio's. De laatste dagen worden veel minder mensen verplaatst dan eind december en begin januari. Zorgregio's kunnen zelf de patiënten verdelen, ze hoeven niet naar andere delen van het land te worden gebracht, aldus Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.