Hockeysters Bloemendaal geven tegentreffers te makkelijk weg

Jan Warmerdam
Wassenaar

Twee weken voor de hervatting van de competitie oefende Bloemendaal, zevende op de ranglijst, tegen HGC. De ploeg van coach Jeroen Visser verloor in Wassenaar met 4-3.

Bloemendaal kende tegen HGC, dat vijfde staat in de stand, een valse start. Al na twintig seconden was het 1-0. ,,Geen handig begin, we waren schijnbaar nog niet wakker”, wist Visser na afloop met gevoel voor understatement. Een tactische misser in zijn ploeg betekende de 2-0 voor de gastvrouwen, waarna Bloemendaal karakter toonde. Via Sascha Olderaan en een benutte strafbal van Demi Hilterman werd de stand gelijk getrokken. Toch ging HGC met een voorsprong rusten: 3-2. Visser: ,,We gaven de tegentreffers veel te makkelijk weg.”

In het derde en vierde kwart bouwde Bloemendaal aan een veldoverwicht. ,,We speelden, zeker in het laatste kwart, uitstekend”, aldus Visser, die zijn ploeg toch de vierde tegentreffer zag incasseren. ,,Na weer een individuele fout.”

De bezoekers gaven niet op en HGC moest verder terug. Na de 4-3 van Sascha Olderaan kreeg Bloemendaal volop kansen op meer treffers en had, als die benut waren, gewonnen. Het lukte niet en het eindsignaal kwam met de onverdiende 4-3. ,,Waarmee we onszelf tekort deden. Maar we hebben het toch goed gedaan”, was Visser tevreden. ,,Ik zie duidelijk progressie in ons spel.”

oefenhockey vrouwen

HGCBloemendaal4-3

1. Van de Bosch 1-0, 8. Kras 2-0, 16. Olderaan 2-1, 28. Hilterman 2-2 (sb), 32. Van de Bosch 3-2, 44. Schlattman 4-2, 57. Olderaan 4-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal