Basketbalsters Triple Threat verliezen slag om rebounds

Joris Zandbergen
Barendrecht

In de herstart van de Vrouwen Basketball League is debutant Triple Threat nog niet tot winst gekomen. Topclub Binnenland was afgelopen zaterdag ruim te sterk voor de Haarlemsen: 92-62.

Bij Triple Threat, dat in het najaar een competitieduel had gespeeld voordat de sport werd stilgelegd, maakte Dominique Schemmekes zijn debuut als coach. Hij verving in december de voor dit seizoen aangestelde Roberto Oosterwolde.

Hoewel de club, die dit basketbalseizoen voor het eerst in de eredvisie speelt, in Naomi Halman, Katie Bussey en Janine Guijt goede en ervaren speelsters heeft binnengehaald, is het merendeel van de selectie piepjong. Zeven van de twaalf speelsters mogen nog voor jeugdteams uitkomen.

Schemmekes gaf iedereen speeltijd in Barendrecht. ,,De jeugd heeft de toekomst’’, sprak de coach. ,,We zijn aan het bouwen aan onze cultuur en identiteit. Dit zijn slechts de eerste stappen.’’

Nadat het eerste kwart voor de thuisclub was geweest, hield Triple Threat onder leiding van Halman lang gelijke tred met Binnenland, een team met veel ervaring en weinig mutaties ten opzichte van vorig jaar. Pas in de laatste tien minuten liep het verschil ver op.

Triple Threat wil graag het wapen van de fast-break hanteren, alleen leerde het een dure les dat daar dan wel de rebounds voor gepakt moeten worden. De bezoekers verloren de slag onder de borden ruim en gunden Binnenland te veel tweede kansen. ,,Dat heeft de komende periode de prioriteit’’, sprak Schemmekes, die ook constateerde dat Bussey en Guijt nog onvoldoende in stelling werden gebracht.

,,Er is veel ruimte voor verbetering maar je zult ons gaandeweg zien groeien’’, zei de coach. ,,Voorlopig mogen we van geluk spreken dat we überhaupt mogen spelen.’’

Basketbal eredivisie vrouwen

BinnenlandTriple Threat92-62

(23-13, 16-14, 19-17, 34-18)

Scores Thriple Threat: Halman 20, Bussey 11, Vennema 10, Bastiaansen 6, Guijt 6, Hirman 5, Stotijn 3, Q. van Schijndel 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen