Kerken in Engeland worden prikcentra

ANP Producties | Bron: ANP

Meerdere kerken in Engeland worden ingezet als prikcentra. In de kathedraal in Lichfield in Noord-Engeland zijn vrijdag de eerste mensen gevaccineerd, zaterdag is de kathedraal in Salisbury in het zuiden van Engeland omgetoverd tot prikpost. In de meeste regio's worden kerkdiensten alleen online gehouden zodat de gebouwen leegstaan.

Michael Fabricant uit Lichfield, die namens de Conservatieven in het Britse parlement zit, beschreef eerder op Twitter de kerk als "het meest glamoureuze vaccinatiecentrum van Groot-Brittannië". Een vertegenwoordiger van de kerk zei: "Ik hoop dat het een symbool is van hoe kerken kunnen samenwerken om dit geweldige vaccin te helpen verspreiden."

Het vaccin van de Universiteit van Oxford en het farmaceutische bedrijf AstraZeneca, dat in Groot-Brittannië al is goedgekeurd, kan worden vervoerd en bewaard bij koelkasttemperaturen, waardoor het gemakkelijker te gebruiken is buiten ziekenhuizen en speciaal uitgeruste vaccinatiecentra. In apotheken en huisartsenpraktijken vinden al vaccinaties plaats.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.