Boetes voor overtreden coronaregels bij opnames Famke Louise

ANP Producties | Bron: ANP

Famke Louise heeft zich donderdag zelf wel aan de coronamaatregelen gehouden tijdens de opnames van een videoclip in Lijnden. De vlogster en zangeres was in een afgesloten ruimte in de loods waar de politie heeft ingegrepen, laat haar manager weten.

De politie Haarlemmermeer meldde eerder op Facebook dat in een loods in de Noord-Hollandse plaats waar de opnames werden gemaakt, te veel mensen aanwezig waren. Daarom grepen de politie en marechaussee in en werden 66 boetes uitgedeeld. De politie spreekt over een "grote groep mensen" die in een ruimte bijeenkwam en de coronamaatregelen overtrad. "Alle 66 aanwezigen hebben een proces-verbaal ontvangen."

Bij de opnames was ook rapper Blacka aanwezig. Hij deelde op Instagram een filmpje van agenten in de loods.

Famke was slechts kort op de set aanwezig voor haar bijdrage en was alleen in het gezelschap van haar stylist en visagist, zegt haar manager. "Ze hebben zich netjes aan alle regels gehouden." Wel heeft de politie haar gegevens genoteerd. "Maar over een boete hebben ze het niet gehad." De zangeres maakt zich geen zorgen. "Ze ligt er niet wakker van. Ze heeft de regels nageleefd."

De vlogger en zangeres kreeg vorig jaar nog kritiek op haar deelname aan de actie #ikdoenietmeermee, waarvoor ze samen met andere bekende collega's vraagtekens zette bij de coronaregels. Famke Louise bood kort daarna haar excuses aan en startte samen met ic-arts Diederik Gommers een coronacampagne.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.