'Meer waardering voor musea en theaters tijdens corona dan ooit'

ANP Producties | Bron: ANP

Niet eerder hadden mensen zoveel waardering voor musea en theaters dan tijdens de coronacrisis. Bezoekers gaven de instellingen gemiddeld een 8,5 voor het afgelopen jaar: het hoogste cijfer ooit. Dat meldt Hendrik Beerda Brand Consultancy op basis van onderzoek onder bezoekers.

Het onderzoek wordt al sinds 2010 uitgevoerd, afgelopen jaar onder 340.000 bezoekers. Daarbij werd eerst gevraagd naar een rapportcijfer: dat kwam uit op gemiddeld een 8,5.

Vervolgens werd gevraagd of de bezoekers het museum of theater zouden aanbevelen aan anderen. Tussen 2010 en begin 2020 steeg dat percentage van 38 naar 42. Toen in juni na de lockdown de musea en theaters hun deuren weer mochten openen, steeg dat percentage verder naar 53 procent.

"De Nederlandse cultuurbezoeker heeft oog voor alle maatregelen die zijn getroffen in de sector. Onlinekaartverkoop, spreiden van bezoekers door tijdsloten, goede looprichtingen in de gebouwen", vertelt merkadviseur Hendrik Beerda. "De maatregelen worden duidelijk op waarde geschat."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.