Sport- en dansopleidingen Nova College Haarlem doen het goed in ’keuzegids mbo 2021’

Leerlingen CIOS aan de IJsbaanlaan in Haarlem aan de klimmuur.© publiciteitsfoto

Van onze verslaggever
Haarlem

De sport- en dansopleidingen van het Nova College in Haarlem doen het erg goed in de nieuwe ’keuzegids mbo 2021’.

Deze staan bovenaan de lijst van opleidingen Sport en Bewegen in Nederland. Het Nova College is volgens de vrijdag verschenen ’keuzegids mbo 2021’ voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot het beste roc in de regio. De keuzegids bevat een systematische kwaliteitsvergelijking van opleidingen in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en is bedoeld om de studiekeuze gemakkelijker te maken.

Landelijk staat het Nova College in de nieuwe gids op de twaalfde plaats, dat is iets lager dan vorig jaar. Ook blijkt uit de keuzegids dat Nova College acht opleidingen heeft met het predicaat ’topopleiding 2021’ in verschillende vakgebieden. Dat waren er vorig jaar nog zestien.

Opsteker: behalve de drie voornoemde sportopleidingen van Nova College CIOS Haarlem Hoofddorp heeft ook een aantal andere opleidingen opnieuw het kwaliteitszegel topopleiding gekregen. Dat zijn de twee opleidingen Dans en Theater en de drie opleidingen van Cosmo Academy op het Nova College: twee opleidingen Entertainment en events en de nieuwe opleiding Manager business travel.

„We zien dat opleidingen in de top van deze ranglijst vaak vrij specifieke bijna vakschoolachtige opleidingen zijn’’, laat voorzitter Florus Roelofsen van de college van bestuur tevreden weten. ,,Waarbij het binnen dat speelveld heel knap is dat het CIOS, Dans en Theater en Cosmo Academy keer op keer een plek in de top hebben.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.