Nog veel vraagtekens over inzetbaarheid spelers bij Telstar in aanloop naar uitwedstrijd TOP Oss

Anthony Berenstein.© Archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Milo Lambers
Velsen-Zuid

Trainer Andries Jonker van Telstar heeft in aanloop naar de uitwedstrijd tegen TOP Oss zaterdagmiddag nog veel vraagtekens. Een aantal spelers kampt met blessures of lichte klachten.

Frank Korpershoek is op de weg terug en traint sinds vorige week weer met de groep mee. Anthony Berenstein lag sinds vorig jaar januari uit de roulatie en maakte de afgelopen maand voor het eerst weer minuten tegen De Graafschap, NEC en Jong Ajax. Hij trainde afgelopen week vol mee, maar het is volgens zijn trainer nog afwachten of hij in de basis kan starten. ,,Dat geldt voor meer jongens. Het is steeds kijken hoe het lichaam reageert op de inspanning van de vorige dag. We moeten voorzichtig zijn.”

Soto

Jonker weet naar eigen zeggen nog niet met elke namen hij tegen de Brabanders kan starten. Shayne Pattynama is weer aangesloten bij de groep, maar zijn inzetbaarheid is nog een vraagteken. Hetzelfde geldt voor Sebastian Soto die lichte klachten heeft. Middenvelder Sven van Doorm traint nog niet mee met de groep.

De langer geblesseerde spelers Kick Groot en Vincent Regeling gaan sowieso nog niet mee. De Belgische jeugdinternational Siebe Vandermeulen is onlangs geopereerd aan zijn knie en zal voorlopig moeten revalideren. Richelor Sprangers is al enige tijd afwezig. Andries Jonker spreekt over medische redenen maar wil niet op de details ingaan: ,,Het is geen corona.”

Tegenstander TOP Oss verloor vorige week van Go Ahead Eagles, maar de nederlaag werd vooraf gegaan door een sterke serie van twee remises en vijf overwinningen. TOP staat op de twaalfde plek.

De inzetbaarheid van de nieuwe aanwinst Ozan Köckü is nog een vraagteken. Hij is fit, maar zijn overschrijving moet nog worden goed gekeurd door de KNVB.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen