Coronacijfers vrijdag: Dalende trend lijkt zich voort te zetten in Haarlemse regio

Coronavaccinaties.© Foto: ANP

Wessel Mekking
Haarlem

De dalende trend in het aantal coronabesmettingen in de Haarlemse regio lijkt zich voort te zetten.

Onder de inwoners van Bloemendaal kelderde het aantal nieuwe infecties. Vrijdagochtend meldde het RIVM hier 3 besmettingen, liefst 16 minder dan op donderdag. In Haarlem werden 33 nieuwe corona-infecties geconstateerd, 3 minder dan een dag eerder. In Zandvoort nam het aantal besmettingen flink af. Daar werd vrijdagochtend 1 nieuwe corona-infectie gemeld (-4).

In Haarlemmermeer nam het aantal besmettingen wel toe. Hier ging het vrijdagochtend om 44 nieuwe coronagevallen (+8), In Heemstede verdubbelde het aantal nieuwe besmettingen tot 6 (+3). Onder Hillegommers werden 7 infecties geconstateerd (+1).

In de zes gemeenten samen werden vrijdagochtend 94 nieuwe besmettingen gemeld, 11 minder dan op donderdag. Het aantal nieuwe besmettingen in de Haarlemse regio lag vrijdag nog wel iets hoger dan exact een week geleden.

(Tekst gaat door onder de afbeelding)

Geen Britse variant

De Britse variant van het coronavirus is nog niet vastgesteld onder inwoners van Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Velsen, Beverwijk, Uitgeest en Heemskerk. Dat meldt de overkoepelende Veiligheidsregio Kennemerland (VRK). ,,In de door ons ingezonden tests is de Britse variant nog niet geconstateerd. Wel lopen er nog onderzoeken, waarvan de uitslag nog niet bekend is. De komende tijd blijven wij in het geval van verdachte besmettingen of clusters de tests doorsturen voor verder onderzoek door het RIVM’’, aldus een woordvoerder.

In de regio Kennemerland werden vrijdagochtend 146 nieuwe besmettingen gemeld, 15 minder dan een dag eerder.

Het aantal dagelijkse besmettingen per 100.000 inwoners van de regio Kennemerland.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.