Jonge straatrover slaat slachtoffer in het gezicht bij poging straatroof in Haarlem

Internetredactie
Haarlem

Een straatrover heeft vrijdagmiddag getracht waardevolle spullen af te pakken van twee jonge mannen op de Wagenmakerslaan in Haarlem. Een van de slachtoffers werd hierbij in het gezicht geslagen.

De slachtoffers werden door de straatrover aangesproken, waarbij de jongens werden gesommeerd om hun waardevolle spullen af te staan. Om zijn woorden kracht bij te zetten gaf de verdachte een van de slachtoffers een harde klap in het gezicht. Omstanders zagen het gebeuren en kwamen tussenbeide.

De verdachte heeft op dat moment afstand genomen van zijn slachtoffers, maar sloeg korte tijd later opnieuw toe. Ondanks meerdere pogingen is het de verdachte niet gelukt om eigendommen buit te maken en sloeg uiteindelijk op de vlucht.

De straatrover droeg een groen/bruinige jas, zou ongeveer 16 jaar oud zijn, een licht getinte huidskleur hebben, en 1.80 lang zijn.

De verschillende pogingen tot straatroof hebben zich afgespeeld in de omgeving van de Zadelmakerslaan, de Wagenmakerslaan en het Houtplein in Haarlem.

Bent u of kent u een getuige, dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.