Volleyballer Michiel Bosman: ’De feestjes bij Spaarnestad waren en zijn fameus’

Michiel Bosman: ,,In ons team ben ik hoofdblokkeerder.”© Foto United Photos/Paul Vreeker

Jan Warmerdam
Velserbroek

Naam: Michiel Bosman

Leeftijd: 35 jaar

Woonplaats: Velserbroek

Sport: Volleybal

Staat van dienst: Promotie met Spaarnestad van 3e naar 2e en 1ste divisie

Spaarnestad ’for ever’ of ooit nog een andere club?

„Ik blijf bij Spaarnestad, heb geen enkele drang om van club te switchen. Ambitie om hogerop te gaan spelen heb ik al helemaal niet. Ik nader inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd voor volleyballers op dit niveau. Daarom wilde ik er al eerder mee stoppen, maar als corona het toelaat ga ik nog een jaar door. Daarna zak ik af naar een lager team. Wel bij Spaarnestad, ja.”

Scheikunde of wiskunde?

„Scheikunde. Dat kan niet anders, want daarin ben ik docent. Scheikunde is ook mooier dan wiskunde, dat nogal abstract is. Scheikunde beschrijft de wereld om ons heen, dat is boeiend.”

Blokkeerder of aanvaller?

„In ons team ben ik hoofdblokkeerder. Als aanvaller moet je scoren, als blokkeerder de tegenstander beletten om te scoren. Mooiste is om via het eigen blok punten te scoren.”

Wandelen of fietsen?

„Fietsen. Denk ik. Hmm, dit is toch even een dilemma. Nou ja, als ik van A naar B wil, is fietsen sneller. Wandelen is lekker als ik over dingen wil nadenken. Ik wandel tegenwoordig vaker dan voorheen. Komt ook omdat mijn vrouw en ik een zoontje hebben. Jesse is nu drieënhalf.”

Nazit na het volleyballen of direct naar huis?

„De nazit. Waarbij ik mij afvraag of het wel altijd verstandig is. Ik vind een biertje na afloop met iedereen heel gezellig. Ik voel echter een kentering aankomen, waarschijnlijk doordat ik ouder word en een gezin heb. Ach, de feestjes bij Spaarnestad waren en zijn fameus. Maar opeens kom ik bijvoorbeeld tot de conclusie, dat ik de muziek die gedraaid wordt niet altijd meer zo leuk vind.”

Sporten in de Beijneshal of snel ergens anders?

„Het klinkt misschien raar, maar ik kies toch voor de Beijneshal. Het is natuurlijk een oerlelijk ding, zeker aan de buitenkant. Maar de hal ligt pal naast het station en is voor iedereen makkelijk bereikbaar. En als je naar buiten stapt ben je direct in de stad. De vloer is een jaar of zes geleden ook vernieuwd, die functioneert nog prima.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen