Diederik is heel erg verliefd op zijn beste vriendin

© Foto 123RF

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer gaat op zoek naar onze diepere zielenroerselen. Diederik is bang dat hij Annemijn verliest als zij weet dat hij verliefd op haar is.

Diederik is verliefd op zijn beste vriendin. Heel erg verliefd en ook al een hele tijd. Maar het vertellen durft hij niet. „We spreken elkaar elke dag. Ik zou dat niet willen missen.

Ik leerde Annemijn kennen toen ik 17 was. Ze was het zusje van een klasgenoot. Op zijn verjaardag belandde ik naast haar op de bank en ik vond haar meteen leuk. In die tijd had ik een vriendinnetje, dus er gebeurde verder niks. Ik denk trouwens niet dat ik veel gedurfd had als ik vrijgezel was geweest. Ik ben gewoon niet zo voortvarend in die dingen. Gelukkig zijn er altijd meisjes geweest die het initiatief namen. Om eerlijk te zijn vond ik het wel prettig dat ik een vriendin had. Daardoor was ik niet bezig met wat Annemijn van me zou vinden en zette ik mezelf niet voor schut met onhandig gestamel.

Na die avond werden we Facebookvrienden. Ik moest vaak lachen om haar berichten. Eén keer plaatste ze een vakantiefoto waarop ze er prachtig uitzag en tegelijkertijd volslagen idioot. Ze sprong in het zwembad met haar armen en benen wijd en trok een gek gezicht. Ken je dat, dat je glimlachend naar je scherm staart? Zo half vertederd. Ik werd vrolijk van die foto. Toch had ik nog niet door dat ik verliefd aan het worden was.

Mijn verkering ging uit, dat had verder niet met Annemijn te maken en in de afgelopen jaren heb ik nog regelmatig vriendinnen gehad. Ondertussen kreeg ik steeds vaker contact met Annemijn. We kwamen er via Facebook achter dat we allebei fan zijn van dezelfde zangeres. Toen zij voor haar tour naar Nederland kwam, vroeg Annemijn of ik zin had om mee naar Gelredome te gaan.

We hebben een te gekke avond gehad. Eerst samen met de trein naar Arnhem, wat vanaf hier een wereldreis is. We hebben ons geen moment verveeld. Er bleek van alles te bepraten en voordat we het station binnenreden had zij al drie keer geroepen dat ze in haar broek zou piesen van het lachen. Ik vond haar heerlijk onbeschaamd. Ze vloekte makkelijk, maakte botte grappen en was al snel zo vertrouwd met me dat ze me soms zomaar een beuk gaf. Het concert was geweldig, één van de gaafste dingen die ik ooit zag. Het was bijzonder om dat met iemand te delen.

Omdat we veel te ver van huis waren om die avond nog terug te reizen, hadden we een hostel geboekt. We deelden de kamer met een stel Belgen en twee Duitse vriendinnen. Het was beregezellig. Annemijn begon meteen met iedereen te kletsen en de volgende morgen aan het ontbijt maakte ze de hele tafel aan het lachen met een schitterend stukje improvisatietheater. Ergens daar begon het me te dagen dat ik verliefd op haar was.

Annemijn is een allemansvriend. Ze kan het met iedereen vinden en ik zag al in het hostel hoe jongens naar haar kijken. Mensen vallen gemakkelijk voor haar. Ik weet eigenlijk niet of ze het zelf door heeft. Het lijkt haar niet verlegen te maken of juist arrogant. Wat ik wel weet is dat ze wat slechte ervaringen heeft gehad. De paar relaties die ze tijdens onze vriendschap had, verliepen nooit erg lekker. Ze is gekwetst geraakt en spreekt soms uit dat ze helemaal klaar is met mannen. Vriendschappelijke omgang vindt ze wel leuk. Ik denk omdat ze zelf zo jongensachtig kan zijn. Maar als een man probeert haar te zoenen of zoiets, haakt ze heel gauw af.

Ik geloof niet dat ik ooit blij ben geweest als ze weer vrijgezel was. Ik was eerder boos dat er weer een eikel was die haar slecht had behandeld. Ik troostte haar, nam haar mee naar de bioscoop of we gingen een avondje gamen. Meer niet. En als ik zelf een leuk meisje ontmoet, laat ik me niet tegenhouden door de gedachte dat ik eigenlijk van Annemijn houd. Dat is zinloos. Maar in de praktijk merk ik dat ik voor geen vrouw val zoals ik al jaren telkens weer voor haar val. Misschien komt het juiste moment ooit. Misschien gaat het over. Maar als ik nu zeg dat ik verliefd op haar ben, is de kans groot dat ik haar voorgoed uit mijn leven jaag.”

Ook geïnterviewd worden over liefde? Mail dan naar yanaika@mediahuis.nl

Meer Over Liefde lees je hier.

Meer nieuws uit Lifestyle

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.