Oprichter Paul Meijer uit Forza gezet: ’Ik blijf raadslid, ik laat mijn 3100 kiezers niet in de steek’ [video]

Paul Meijer tjdens de facebookuitzending.© mediahuis

Bart Boele
Hoofddorp

Forza-oprichter Paul Meijer is uit zijn partij gezet, denkt hij. „Gisteren kreeg ik het bericht dat ik uit de fractie ben gezet. Of ik mijn raadszetel wil inleveren”, zegt hij.

Die zetel levert Meijer niet in. „Ik ben door 3100 kiezers tot raadslid gekozen, dan lever je niet zomaar je raadszetel in. Ik ben strijdbaar en ik strijd tot ik er bij neerval. Ik ga nooit de politiek uit, ik heb een back up-plan. Ik zal mijn kiezers niet in de steek laten. Ik ga hoe dan ook door met mijn politieke werk in Haarlemmermeer.”

Meijer zei dat woensdagavond in een uitzending via Facebook en YouTube (zie de video onderaan dit artikel). Die werd aangekondigd met de titel ’Hoe mijn levenswerk gekaapt werd’ en logischerwijs was ex-Forza-raadslid Erik Vermeulen een belangrijk doelwit. Hij kaartte in 2019 een ’integriteitskwestie’ binnen Forza aan bij Haarlemmermeers burgemeester Marianne Schuurmans, waarop hij uit de partij werd gezet. Het onderzoek van Schuurmans loopt nog. „Ik zeg daar niks over omdat het onderzoek nog gaan de is”, aldus Meijer. „Ik ben door de pers al zwartgemaakt en veroordeeld. Ik zou nog erger zijn dan Heer Olivier.”

Tegelijkertijd noemt Meijer de uitlatingen van Vermeulen ’complete onzin’ en zegt hij dat er op de bankrekening van Forza Nederland, waaronder de lokale afdelingen vallen en waarnaar de fractievergoeding door Haarlemmermeer wordt overgemaakt, 43.000 euro staat. „Er is helemaal geen financieel tekort. De fractieverantwoordingen van 2017, ’18 en ’19 zijn goedgekeurd door de accountant van de gemeente en de gemeenteraad. Leg mij dan maar uit wat er mis is.”

De strijd om de partij Forza, door Meijer opgericht, blijkt in volle gang te zijn. Erik Vermeulen heeft bij de Kamer van Koophandel gevraagd om Meijer te schrappen als bestuurslid van Forza omdat hij volgens de statuten op 10 december 2020 de maximale termijn van zes jaar er op heeft zitten als bestuurder. Volgens Vermeulen is Meijer wel herkiesbaar, maar aangezien Vermeulen het enige andere bestuurslid is ’is die kans uitgesloten’. Meijer stelt dat hij herkiesbaar is voor een volgende zes jaar als bestuurslid van Forza.

Lees ook: Oud-penningmeester: ’Forza Haarlemmermeer-voorman Paul Meijer heeft ruim 14.000 euro van partij verduisterd’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.