New York beëindigt alle contracten met bedrijf van Trump

ANP Producties | Bron: ANP

De Amerikaanse metropool New York breekt met het bedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump. Burgemeester Bill de Blasio zegt dat miljoenencontracten met The Trump Organization de prullenbak ingaan vanwege de bestorming van het Amerikaanse parlement door aanhangers van de president.

De Blasio zei bij MSNBC dat zijn stad het recht heeft om de contracten op te zeggen als de top van een bedrijf zich schuldig maakt aan criminele activiteiten. Het "oproepen tot een opstand tegen de regering van de Verenigde Staten" valt daar volgens de Democraat ook onder.

"De stad New York wil niks meer te maken hebben met The Trump Organization", vervolgde De Blasio. "Ze hebben geprofiteerd van deze contracten. Daar komt een einde aan." De contracten leveren het bedrijf van Trump volgens de burgemeester op jaarbasis zo'n 17 miljoen dollar (bijna 14 miljoen euro) op.

De contracten hebben volgens lokale media onder meer betrekking op de exploitatie van ijsbanen en een openbare golfbaan. Naast de stad New York hebben ook sommige bedrijven afstand genomen van Trump. De president hangt ook een nieuwe afzettingsprocedure boven het hoofd vanwege het geweld in het Capitool, dat aan meerdere mensen het leven heeft gekost.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.